warnerveintro

Intervju: War Nerve

Det händer titt som tätt att folk slänger sig med uttryck som ”bästa svenska hardcore-band” för att beskriva ett band som bara har släppt en 7:a eller rent av bara en demo. När nu Stockholms kvartetten War Nerve, helt utan inspelat material och med bara en halv spelning i bagaget, dyker upp på listor över ”bästa band” är det inte utan att man höjer sitt piercade ögonbryn.

När beskrivningar som Merauder-worship och ”har texter om stora muskler” vet jag, utan att ens ha hört bandet, att jag är ett fan. Efter att, på repeat, ha kollat live-klippet från Thousand strong fest, som förövrigt öppnas med Integ’s – vocal test, kan man inte säga annat än att War Nerve gör allting rätt

War Nerve

Foto: Emma Lundqvist

Här kommer en kortare intervju med med gitarristen och låtskrivaren Gabriel Cardenas Salas.

Vilka är War Nerve?

För tillfället är vi fyra pers, jobbar på att få en in femte. Fasta lineupen är då jag, Gabi och Leo som allmänt bara hängt i HC ett tag, samt en kille som heter Simon som är rätt ny i HC-sammanhang. Av dem så är det mig veterligen bara jag som spelat i band förr, men då mest på sång och för läääänge sen. Jag sjöng för typ 8-10 år sen i ett metalcoreband som hette Hercynia och för kanske 7 år sen i Played Out! som släppte en demo (dock inte med mig på sång).

Jag läste merauder-worship någonstans Vad har ni för ”tänk”?

Jag skriver de flesta av riffen i bandet nu, och jag försöker väl ta till vara det här som folk gnällde på när Merauder först kom att det var för mycket döds, eftersom jag gillar både Merauder och döds. Mitt mål är i första hand att utmana mig själv, så just nu är det mycket tänk kring melodier (utan att för den skull bli snällt och kommersiellt) och intrikat utan att det blir meckdöds av det hela.

Ni har demo på G – hur långt är ni gångna? Vart ska det spelas in? Hur många låtar?

Vad gäller vår demo så är den nästan färdigskriven. Vi har inte heller oändligt med rep, så jag sitter och panikskriver det allra sista i dagarna. Vi åker till Fvck Life Studios i Trollhättan och spelar in fyra eller fem låtar med Fred Hunger nästa vecka.

Verkar som alla spelar in där just nu, vem är snubben?

Det är en av medlemmarna i Anchor och Gust. Jävligt duktig snubbe. Jag är själv nyfiken, har aldrig varit i Trollhättan. Undrar liksom vad det finns att göra där under inspelningen. Fast det kanske är bättre att det finns så lite som möjligt, för att inte bli distraherad.

Dom har asbra skatepark och så ligger junkyards butik där annars misär.

Hehe, kanske ska ta med mig brädan, då…

Känner ni av Hypen?

Självklart känner vi att det är hype, och det är ett tveeggat svärd för oss, eftersom vi vill självklart infria de förväntningarna. Vi har ju precis ställt in ett gig för att vi kände att det var risk för att vi skulle misslyckas med att nå upp till den nivån vi kräver av oss själva och som folk förtjänar att höra av alla band som figurerar i svensk HC. Men den respons vi har fått hittills är ju positiv och det känns jävligt bra. Det är ju första gången jag spelar gitarr i ett seriöst band och det har hjälpt mycket för mig att komma förbi den rädsla man har att misslyckas.

Hur mycket kommer ni att satsa på War Nerve? 

Ska vi satsa? Tiden får visa. Klart vi pratar som om vi vill satsa inom bandet, men det är oklart. Jag och Gabi pluggar heltid (jag jonglerar också tre jobb), Simon jobbar heltid och Leo sysslar en del med MMA, så det återstår att se hur mycket våra liv tillåter att vi faktiskt ger oss ut på vägarna på någon regelbunden basis.

Tack som fan för din tid.

G: Ingen fara. Ha det

War nerve logo

Foto: Jenny Larsson

Av: Daniel Nätterdal

War Nerve – Live på Thousand Strong Fest